Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zubní pohotovost bude mít od Nového roku upravené ordinační hodiny

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 10. 2017 15:55
  • Sociální
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Změnu provozu lékařské zubní pohotovosti poskytovanou v Krajské nemocnici v Liberci projednala na včerejším jednání rada kraje. Od příštího roku bude během státních svátků a o víkendech služba zajišťována v době od 8:00 do 13:00 hodin, ordinační hodiny Liberecké dentální, s.r.o. zůstávají stejné jako doposud.

Youtube video

„Zajištění personálního obsazení pohotovostních služeb v Krajské nemocnici v Liberci je dlouhodobě obtížné. Jedním z opatření je zkrácení ordinačních hodin při zachování finanční dotace nemocnici v částce 1.302.600 Kč za rok, čímž se otevře prostor pro ekonomickou motivaci sloužících lékařů,“ komentuje Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví.

Liberecký kraj zajišťuje zubní lékařskou pohotovostní službu o víkendech a svátcích dvěma poskytovateli. Při náhlé bolesti zubů mohou občané využít ošetření v Krajské nemocnici v Liberci, kde služba funguje od 8:00 do 15:00 hodin (s polední pauzou od 12:00 do 12:30 hodin. Nově, od 1. ledna 2018, budou její ordinační hodiny od 8:00 hodin do 13:00 hodin (bez polední pauzy). Zubní pohotovost rovněž zajišťuje Liberecká dentální, s.r.o. v časech od 18:00 do 22:00 hodin (tato doba po Novém roce zůstane zachována).

V minulosti se odbor zdravotnictví krajského úřadu snažil formou veřejné zakázky oslovit zubní lékaře na Českolipsku a Semilsku, bohužel bez výsledku.

„Problémem jsou také množící se slovní útoky pacientů na sloužící personál. Chceme proto vybavit kamerovým systémem čekárnu a propojit ji s ostrahou nemocnice. Naštěstí zatím nedošlo k žádnému fyzickému napadení,“ dodává k včerejšímu jednání rady kraje náměstek Sobotka.

Za zajištění zubní pohotovosti Liberecký kraj ročně platí 2.202.600 Kč (Krajské nemocnici Liberec platí 1.302.600 Kč, Liberecké dentální, s.r.o. 900.000 Kč). 

Foto: web Krajská nemocnice Liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky