Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zaměstnanci úřadu si nechali zkontrolovat riziková znaménka

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 31. 10. 2023 13:42
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

V pátek 20. října se  na Krajském úřadě Libereckého kraje již podruhé v letošním roce uskutečnila akce, kterou uspořádal odbor zdravotnictví pro zaměstnance úřadu pod názvem Věnujme se svému zdraví. Zaměřila se na péči o kůži s důrazem na prevenci melanomu, nejzávažnějšího typu rakoviny kůže.

„Vzhledem k tomu, že zájem zaměstnanců o danou problematiku byl v červnu velký, rozhodl se odbor zdravotnictví akci zopakovat na podzim roku 2023. Zaměstnancům jsme stejně jako na jaře nabídli možnost získat informace o tom, co je dobré sledovat na kůži, jak často navštěvovat preventivně kožního lékaře, jaká vyšetření mohu u něho požadovat, co mi hradí či nehradí zdravotní pojišťovna,“ uvedla vedoucí odboru zdravotnictví  Alena Riegerová.

I tentokrát měli zaměstnanci možnost nejprve absolvovat přednášku kožní lékařky Xenie Cázerové. V průběhu prezentace se účastníci kromě výše uvedeného dozvěděli, jak vypadá zdravé znaménko a kdy je naopak třeba zajít k lékaři, či jaké vyšetřovací metody používají dermatologové. Pozitivně byla hodnocena možnost osobní konzultace s dermatoložkou, během které si zaměstnanci nechali vyšetřit riziková znaménka dermatoskopem. Účastníci obdrželi kromě informačních materiálů také vzorky kosmetiky k ochraně o pokožky, o kterou je třeba pečovat nejen v letních měsících.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky