Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Klidné svátky i pro zdravotníky. Během Vánoc a Silvestra se v kraji nebude testovat ani očkovat

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 12. 2021 14:21
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Upravenou provozní dobu budou mít o nadcházejících vánočních svátcích a na přelomu roku očkovací a testovací centra v Libereckém kraji. O Štědrém večeru, na Boží hod, na svatého Štěpána, o Silvestru a na Nový rok budou mimo provoz, stejně jako krajská registrační telefonní linka.

Vytížení zdravotníci si tak budou moci odpočinout. „Vánoce a období závěru roku by měly být chvílemi, kdy můžeme aspoň na okamžik zpomalit uspěchaný čas a užít si kouzlo svátečního klidu bez starostí a s těmi, kteří jsou nám nejbližší. Dopřejme to i zdravotníkům. Právě oni si odpočinek zaslouží po těžkém roce víc než kdokoliv jiný,“ uvedl hejtman Martin Půta.

V ostatní dny budou očkovací centra fungovat v obvyklém režimu. Totéž platí o telefonní lince 800 880 066. V provozu bude ve všední dny v čase 8 až 16 hodin. „Obyvatelům kraje tato linka slouží výhradně k registraci k očkování, není určena pro zodpovídání dotazů týkajících se koronaviru. Chtěl bych občanům poděkovat za to, že to budou respektovat,“ dodal Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

Více informací včetně provozní doby jednotlivých krajských očkovacích center poskytne odkaz https://ockovani.kraj-lbc.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky