Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hravě jak žít zdravě zjistí návštěvníci tentokrát v Turnově

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 15. 05. 2023 13:45
  • Rozvoj
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Hravě jak žít zdravě zjistí návštěvníci tentokrát v Turnově

Ochutnat zdravá jídla a zákusky, zjistit, zda si správně čistí zuby, změřit si sílu stisku ruky nebo množství svalstva, seznámit se s významem psychického zdraví. To a mnoho dalšího mají možnost zažít návštěvníci akce Hravě jak žít zdravě, která se uskuteční 19. května od 16 hodin v Polyfunkčním komunitním centru a jeho okolí ve Skálově ulici.

„Základní myšlenkou akce je podpora prevence vážných onemocnění a zdravého životního stylu. Její návštěvníci si mohou interaktivní formou ověřit, vyzkoušet nebo zjistit, jak mohou ve vybraných oblastech snadno pečovat o své zdraví, co jim prospívá nebo kam a na koho se mohou obrátit s konkrétním problémem,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

Na jednotlivých stanovištích si návštěvníci mohou nechat změřit ukazatele zdravotního stavu jako je například krevní tlak, hladina cukru v krvi, množství tuku a svalstva nebo i sílu stisku ruky. Zdravotní fakta nabídne Liga proti rakovině, která v rámci akce pořádá interaktivní výstavu doplněnou kvízy. Místní skupina Českého červeného kříže Turnov zase naučí, jak poskytnout první pomoc.

Chybět nebude ani hudební doprovod skupiny Duo Big Band nebo zdravé občerstvení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky