Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj si nechá zpracovat strategii pro oblast zdravotnictví na další roky

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 09. 2023 11:33
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Liberecký kraj ve spolupráci s Krajskou nemocnicí Liberec a dalšími páteřními nemocnicemi usiluje o neustálé zlepšování poskytování zdravotní péče a zajištění její dlouhodobé dostupnosti v celém regionu. Důraz klade zejména na oblast akutní lůžkové a ambulantní péče. Krajská nemocnice Liberec si proto nechá zpracovat od společnosti ADVANCE HOSPITAL ANALYTICS dokument, ze kterého bude i kraj čerpat potřebná data, jež pak využije v praxi pro zkvalitnění celé oblasti zdravotnictví.

Liberecký kraj se ve spolupráci s páteřními poskytovateli akutní lůžkové péče snaží vytvořit lepší podmínky pro fungování systému zdravotních služeb. Naším cílem je co nejlépe čelit nepředvídatelným událostem a zabránit změnám v rozložení některých oborů lůžkové péče v regionu,“ uvedl Vladimír Richter, člen rady kraje pro resort zdravotnictví. „Proto si nyní necháme zpracovat strategický dokument, na jehož základě si i my ujasníme pravidla a zanalyzujeme dosavadní stav zdravotní péče v Libereckém kraji. Důraz budeme klást na dostupnost péče v regionech, vytipování problematických míst, četnost zákroků, čekací dobu u lékařů a další podstatné věci, které pak využijeme proto, aby lékařská péče v Libereckém kraji byla pro každého občana kvalitní, dostupná a komfortní.“  

Do tvorby strategického dokumentu se zapojí zástupci managementů páteřních nemocnic, jednotliví poskytovatelé oblastní péče včetně zástupců Libereckého kraje a Krajského úřadu Libereckého kraje.

Lídrem projektu je Krajská nemocnice Liberec, která již poptala služby společnosti ADVANCE HOSPITAL ANALYTICS. Náklady dosahují bezmála dvou milionů korun. Zpracovaná data by měl mít Liberecký kraj a jeho páteřní nemocnice k dispozici nejpozději v říjnu příštího roku.  

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky