Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj poskytne dotaci horské službě na nákup ochranných pomůcek

18. 10. 2022

Každoroční neinvestiční dotaci ve výši 200.000 korun již od roku 2016 poskytuje Liberecký kraj Horské službě ČR působící v oblasti regionu. Ta peníze využije k pořízení zdravotnického a vakuového materiálu či ochranných pomůcek.

„Finanční prostředky horské službě poskytneme na základě smlouvy, kterou má s Libereckým krajem uzavřenou. Dotace byla poprvé vyčleněna v rozpočtu odboru zdravotnictví Libereckého kraje již v roce 2016 a částka zůstává stejná,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

„Starat se o občany, kteří se na horách dostanou do problémů, je obdivuhodný a zároveň nelehký úděl. Moc si vážím práce všech horských záchranářů a pevně věřím, že jim poskytnutá dotace pomůže v jejich každodenní činnosti,“ dodal hejtman Martin Půta.

Za obdržené peníze horská služba kupuje pomůcky určené pro dětské i dospělé pacienty a využívá je při záchraně, zajištění a ošetření poraněných lidí.

Horská služba obvykle z dotace pořizuje vakuové matrace, záchranářské batohy, samozahřívací deky, fixačních prostředky a další záchranářské a cvičné vybavení.

Mgr. Filip Trdla
tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419