Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jilemnická nemocnice má novou porodnici 

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 09. 2023 12:31
  • Sociální
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Koncem července jsme otevřeli novou porodnici v Jilemnici, která prošla kompletní rekonstrukcí. V naší nemocnici je tradicí, že se taková událost musí oslavit, a tak jsme pozvali všechny, kdo za zrodem nové porodnice stojí. Na slavnostní setkání tak přijeli starostové Semil a Jilemnice, stejně jako vedení zdravotního odboru Libereckého kraje, jakožto zástupci akcionářů, generální ředitel Krajské nemocnice v Liberci, ambulantní lékaři z oboru gynekologie, nemohlo chybět vedení naší nemocnice a samozřejmě ani média.

Pokoje na porodnici byly bezmála 20 let staré, a tak se vedení nemocnice společně s oddělením šestinedělí rozhodlo pro modernizaci, kterou si zasloužili jak lékaři a sestry, ale také budoucí maminky.

I když plány zpočátku nepočítaly s rozsáhlou přestavbou, po odkrytí elektrických rozvodů se muselo vše přehodnotit. Stala se z toho kompletní rekonstrukce oddělení v hodnotě 10 000 000,- CZK. Nyní má porodnice 8 dvoulůžkových standardních pokojů a 3 nadstandardní pokoje z toho jedno dvoupokojové apartmá. Všechny pokoje jsou vybaveny vlastní TV, mikrovlnnou troubou, lednicí a váhou, aby bylo dosaženo maximálního komfortu a soukromí. V minulosti se o toto vybavení musely maminky dělit v prostorách chodby.

Největší novinkou je určitě rautová místnost, která slouží primárně k podávání snídaní, ale občerstvení zde maminky najdou v kteroukoli denní i noční hodinu a nejsou tak vázány na stravovací režim nemocnice. Jak víme, porod se nedá naplánovat a narozená miminka také úplně nerespektují pravidelnost stravy, takže možnost občerstvení v pozdních nočních hodinách je zcela jistě velkým přínosem. Stravu zde nalezneme vegetariánskou i bezlepkovou.

Během rekonstrukce se nemocnici podařilo plně zachovat provoz celého gynekologicko-porodnického oddělení a zajistit tak maminkám a ostatním pacientkám kompletní servis a podporu.

Nyní se bude porodnice hlavně zaměřovat na kontinuální zkvalitňování služeb a vylepšování veškerého vybavení. Nezbývá tedy než popřát lékařům a sestřičkám, aby se jim v novém prostředí dobře pracovalo a maminkám spokojenost a zdravá miminka. 

TZ:

Alena Zalabáková, MA

Oddělení Public Relations

+420 605 221 158

alena.zalabakova@nemjil.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky