Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hygienická stanice doporučuje nosit respirátory ve zdravotnických a sociálních zařízeních

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 21. 07. 2022 19:03
  • Sociální
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Krajská hygienická stanice Libereckého kraje se sídlem v Liberci (KS LK), vzhledem ke zvyšujícím se počtům případů onemocnění covid-19 v Evropě včetně ČR na základě zhodnocení situace šíření SARS-CoV-2 včetně jeho variant a pokynu ministerstva zdravotnictví ČR sjednocující stejný postup orgánů ochrany veřejného zdraví v celé ČR, doporučuje zavedení používání ochranných prostředků dýchacích cest v rámci provádění hygienických a protiepidemických opatření k předcházení vzniku a šíření infekce spojené se zdravotní péčí

  • u poskytovatelů lůžkové zdravotní péče u pacientů přicházejících na ambulantní ošetření a u osob navštěvujících hospitalizované pacienty
  • u poskytovatelů ambulantní zdravotní péče u svých pacientů
  • u poskytovatelů sociálních služeb u osob navštěvujících klienty

Ochranný prostředek dýchacích cest by měl být respirátor (bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek) s minimální filtrační účinností 94 %, tedy filtrační třídou ochrany nejméně FFP2. Používání ochranných prostředků dýchacích cest se nedoporučuje osobám se zdravotními komplikacemi či obdobně závažnými důvody.

KHS LK s tímto doporučením výše uvedená zařízení kontaktovala.

Zdroj: Tisková zpráva KHS LK

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky