Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje bude mít 6 nových sanit

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 10. 2020 10:46
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje (ZZS LK) obdrží do konce října od svého zřizovatele šest nových sanitek za 25.186.000 korun. Poskytnutí příspěvku na nákup vozidel schválili na svém včerejším jednání členové rady kraje.

„Důvodů pro pořízení nových vozidel zdravotnické záchranné službě je hned několik. Zejména nám jde o ochranu zdraví občanů a reagujeme také na koronavirovou dobu, kdy je každé vozidlo navíc velkým přínosem. Na konci loňského roku jsme navíc museli řešit následky mimořádné události v Hamru na Jezeře, kde bylo z provozu vyřazeno hned několik sanitek. Jsem však rád, že se situace ve vozovém parku Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje právě díky nákupu nových sanitek výrazně stabilizuje,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví MUDr. Přemysl Sobotka.

V současně době vyjíždí za svými pacienty denně po celém kraji 31 sanit. Zdravotníci v Jablonci nad Nisou, Liberci, České Lípě a Semilech dále disponují jedním záložním vozidlem. Dvě sanity navíc využívají záchranáři k odběrům vzorků při podezření na nákazu koronavirem.

V loňském roce se kraji podařilo zmodernizovat vozový park záchranné služby o 10 kusů nových sanit v režimu rychlá zdravotnická pomoc a rychlá lékařská pomoc.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky