Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Záchranka v Českém Dubu bude mít novou garáž

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 09. 2017 10:48
  • Rozvoj
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém posledním jednání rovněž schválila poskytnutí investiční dotace českodubské radnici na projekt krytého stání pro sanitky. Jedná se o částku jednoho milionu korun.

Český Dub v současné době dokončuje rekonstrukci objektu bývalého zdravotního střediska v Husově ulici, kde bude nová výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje a u něj by mělo být také do konce listopadu vybudované garážové stání pro jedno vozidlo/sanitu.

„S městem se podařilo uzavřít memorandum, ve kterém se zavázalo najít vhodné prostory ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Libereckého kraje. Na začátku roku starosta města Český Dub nás a záchrannou službu oslovil s nabídkou vybudování garáže
v objektu, který je v sousední ulici Boženy Němcové,“ osvětlil Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví a dodal, že objekt pro zamýšlenou garáž přímo navazuje na nové zázemí výjezdové základny záchranky. Navíc v této budově je již automobilové stání postaveno, pouze nevyhovuje rozměrům a požadavkům pro vozidla Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje.

„Cena rekonstrukce včetně studie je v celkové částce 2.602.105 Kč. Odbor zdravotnictví má v rozpočtu kraje 2017 na tuto akci alokovanou částku ve výši 1.000.000 Kč,“ uzavřel náměstek  s tím, že investiční účelová dotace bude poskytnuta na základě smlouvy uzavřené mezi městem Český Dub a Libereckým krajem.

V loňském roce poskytl Liberecký kraj na rekonstrukci výjezdové základny 3.000.000 Kč.

Foto: Facebook Zdravotnické záchranné služby LK

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky