Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Výstava „100 let v bílém plášti“ nyní putuje po Libereckém kraji

31. 01. 2019

Výstava „100 let v bílém plášti“, kterou uspořádal resort zdravotnictví Libereckého kraje ve spolupráci se Severočeským muzeem v Liberci u příležitosti loňského stého výročí založení republiky, se z vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje vydala do regionu. Po ukončení výstavy byly panely s texty o historii zdravotnických zařízení nabídnuty nemocnicím v Libereckém kraji, aby se s nimi i nadále měli možnost lidé seznámit.

Od 17. ledna 2019 si jako první mají možnost prohlédnout soubor osmnácti informačních panelů návštěvníci Nemocnice Jablonec nad Nisou. Panely dávají nahlédnout do vývoje zdravotnických zařízení v Libereckém kraji, a to známých i v současné době již neexistujících. Panely zdobí prostor na chodbě u bistra, nedaleko hlavního vchodu do nemocnice. Výstava je k vidění do poloviny dubna 2019.

„Jsem rád, že výstava má pokračování a úsilí, které do ní bylo vloženo, žije dál. Děkuji nemocnicím, že projevily zájem o přiblížení zajímavých momentů z historie zdravotnictví občanům. Ještě dodávám, že výstava bude dále pokračovat v nemocnici v České Lípě“ dodal náměstek hejtmana pro rezort zdravotnictví MUDr. Přemysl Sobotka.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307

Zadejte text