Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V českolipské nemocnici páteři uleví cviky s lany

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 05. 2014 14:48
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Ambulantní část oddělení léčebné rahabilitace českolipské nemocnice nabízí novou rehabilitační metodu cviků na páteř. Terapii s pomocí elastických lan (SM- systém).

 

Základem této metody je spirální stabilizace páteře, která pohybem paže aktivuje šikmé břišní svaly a protahuje páteř směrem vzhůru, což je důležitá kompenzace sedavého způsobu života.

 

„Uvolňuje svalové napětí, relaxuje šíji a upravuje rozsah pohybu v ramenním pletenci, který je často blokován nesprávnými stereotypy těla,“ upřesnila Mgr. Dana Šperlíková, vedoucí fyzioterapeut oddělení léčebné rehabilitace NsP Česká Lípa.

 

Soubor cviků původně vznikl jako jedna z možností konzervativní neoperační léčby vyhřezlé ploténky, což je velice nepříjemná, bolestivá a mnohdy závažná zdravotní komplikace. V současné době je tato metoda použitelná nejen v léčbě „neposlušných“ plotének, ale také v prevenci onemocnění zad, léčbě celého pohybového aparátu, kompenzaci sedavého zaměstnání či při sportu.

 

Cvičení, které vede fyzioterapeutka s certifikátem k této metodice, probíhá jednou za týden v malých skupinách čtyř až šesti pacientů, v modernizované tělocvičně rehabilitačního oddělení v budově polikliniky.

 

Zájemci mohou přijít cvičit s doporučením lékaře, nebo za přímou úhradu ve výši 60 Kč. Bližší informace rádi sdělíme na tel. čísle 487 954 650.

 

 

Petr Pokorný, tiskový mluvčí

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.

Purkyňova 1849, 470 77 Česká Lípa

tel. 487 954 294,

mobil: 739 500 436

E-mail: petr.pokorny@nemcl.cz

www. nemcl.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky