Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V českolipské nemocnici naočkují i neregistrované zájemce. Liberecké očkovací centrum spustí tuto službu od pondělí

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 28. 07. 2021 15:52
  • Covid-19
  • Rozvoj
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Od pondělí 2. srpna mohou v očkovacím centru v budově D Krajského úřadu Libereckého kraje obdržet vakcínu i zájemci bez předchozí registrace. Vyplynulo to z dohody mezi Libereckým krajem a Krajskou nemocnicí v Liberci. Bez registrace je možné nechat se očkovat už od dnešního dne také v Nemocnici s poliklinikou v České Lípě.

Očkovat se bude vakcínou Pfizer. Volné termíny jsou teď prakticky okamžitě, takže registraci považuji za malou překážku k rychlému očkování. Očkovací centrum umožní vakcinaci neregistrovaným během celé své pracovní doby. Protože jsou pro nejbližší dny v registračním systému pořád volné termíny, žádáme, aby se lidé registrovali na konkrétní den a hodinu. Vyhnou se tak zbytečnému čekání, případně nutnosti přijít znovu jiný den,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Zájemci o očkování musí mít občanský průkaz, platnou kartičku zdravotní pojišťovny a musí jim být více než 16 let. Termín pro druhou dávku se pro neregistrované automaticky naplánuje za 21 dní po termínu 1. dávky a není možné jej měnit. Otevírací doba očkovacího centra v Liberci je od pondělí do neděle od 7.30 do 19.30. V České Lípě centrum funguje každý pracovní den od 16 do 21 hodin.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky