Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Testovací místo pro řidiče kamionů bude fungovat do začátku března

18. 02. 2021

Místa pro provedení antigenních testů jsou v příhraničním Hrádku nad Nisou rovnou dvě. Jedno z nich, vedle silnice I/35 směrem do Polska, slouží pouze řidičům kamionové dopravy. Je pro ně snadno dostupné a funguje šest dnů v týdnu. V tomto režimu bude v provozu do doby, než sousední Německo neukončí podmínku negativního testu pro vstup do země.  Tato podmínka zřejmě bude platit do prvního březnového týdne.

Odběrové místo mělo při spuštění v polovině měsíce února dokonce i nepřetržitý provoz. Po vyhodnocení zájmu řidičů se provozní doba ustálila na šestnácti hodinách denně. Odběrový tým slouží od pondělí do pátku v časech 6.00 až 22.00. V sobotu od 6 do 14 hodin. V neděli bude již zavřeno.

„Dokud bude vstup do Saska podmíněn negativním testem, bude odběrové místo pro řidiče kamionů v provozu,“ řekl hejtman Martin Půta.

Odběrové místo funguje ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje, Krajským ředitelstvím Policie České republiky a městem Hrádek nad Nisou. Odběry zajišťuje společnost SMRŽO – MEDIC, která denně odbaví zhruba 150 klientů.

Ve Spolkové republice Německo platí celostátní zákaz vstupu z České republiky. Z tohoto zákazu existuje několik málo výjimek. Ty mají například osoby s bydlištěm v Německu, pracovníci v nákladní dopravě nebo pracovníci ve zdravotnictví a sociálních službách.

Mgr. Andrea Fulková
vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226332
Mobil: 739541549

Zadejte text