Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce českolipské nemocnice postupuje podle plánu

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 03. 2014 18:12
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Nových oken i dalších metrů minerální vlnou zateplené fasády je každý den více. Stavební a rekonstrukční práce v českolipské nemocnici pokračují podle dohodnutého harmonogramu.

Lešení již z části zmizelo z nádvoří u urgentního příjmu a také polikliniky. Nyní obepíná část nemocnice, kde jsou lůžková oddělení. Severní, východní a západní stranu. Prakticky dokončené jsou práce na dětském pavilonu a jeho fasáda září novotou.

„Postup prací pravidelně sledujeme na kontrolních dnech a jsem rád, že vše jde podle plánu. Původně byla rekonstrukce naplánována na 13 měsíců, díky mírné zimě by však práce mohly být dokončeny o něco dříve,“ uvedl generální ředitel NsP Jaroslav Kratochvíl. Zkrácení doby by potěšilo nejen pacienty, ale hlavně zdravotníky, kteří se s řadou omezení, nebo hlukem musí vypořádávat dlouhodobě. Výsledek obnovy, tam kde je již vidět si mnozí nahlas pochvalují. Konec průvanu a zatékání, nepřehlédnutelné je i rapidně nižší množství prachu…

„Po dodavateli stavby požadujeme, aby rekonstrukce zasahovala do běžného provozu nemocnice co nejméně, přesto práce některá omezení vyžadují. Za zhoršené podmínky se proto našim klientům omlouváme a prosíme je o pochopení,“ vysvětluje Kratochvíl.

Práce na rekonstrukci budovy monobloku nemocnice, polikliniky a dětského pavilonu začaly výměnou oken v červenci minulého roku. Kompletní oprava vnějšího pláště tří hlavních budov probíhá téměř nepřetržitě - dělníci pracují i během víkendů a svátků.

Rekonstrukce znamená především výměnu oken, rekonstrukci a zateplení střech, zateplení obvodového pláště a novou fasádu. Původní projekt, který zahrnoval úplné odstranění balkonů u lůžkových pokojů, byl přehodnocen a balkony projdou důkladnou rekonstrukcí. Lodžie získají okna.

Nemocnice, ve spolupráci s Libereckým krajem, hledá řešení, jak zvládnout další dlouhodobý problém havarijního stavu zdravotechnických instalací v budovách.

Především havárie rozvodů vody jsou časté a nemocnici stojí jejich odstraňování zbytečné peníze. Potřebná je kompletní rekonstrukci rozvodů studené a teplé vody, požárního vodovodu, splaškové kanalizace a dešťové kanalizace. Rovněž obnovu toalet, umyvadel, koupelen, sprch a pisoárů pro pacienty a zdravotnický personál.

Petr Pokorný, tiskový mluvčí

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.

Purkyňova 1849, 470 77 Česká Lípa

tel. 487 954 294, mobil: 739 500 436

E-mail: petr.pokorny@nemcl.cz, www. nemcl.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky