Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rada kraje rozhodla o auditu záchranné služby

25. 01. 2017

Liberecký kraj nechá provést audit Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje (ZZS LK). Jeho provedení schválila Rada LK v úterý 24. ledna. Audit provede firma vybraná na základě výběrového řízení a zaplatí jej Liberecký kraj ze svých zdrojů. Hotový by měl být zhruba v polovině letošního roku.

„Audit záchranné služby přezkoumá její hospodaření od roku 2013, kdy audit na ZZS LK provedla nezávislá firma. Nyní prověří, zda došlo k optimalizaci a úsporám, které tehdy výsledek auditu navrhl. Z následných kontrol v letech 2014 a 2016 totiž vyplynuly nedostatky především v oblasti veřejných zakázek,“ říká Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro zdravotnictví.

Vedení ZZS LK je také vytýkána nedostatečná komunikace se zaměstnanci organizace či odboráři záchranné služby. „Pan ředitel také nezvládl komunikaci ohledně organizačních změn výjezdové skupiny v Jablonném v Podještědí ať už směrem k veřejnosti, zaměstnancům, městu a ke svému zřizovateli, tedy Libereckému kraji,“ dodává také hejtman Martin Půta.

„Velký problém vidíme také v oblasti nových investičních akcí, kde bohužel dochází k poměrně značné časové prodlevě, například v případě výjezdových základen v Rokytnici nad Jizerou, České Lípě nebo u veřejné zakázky na vozy RV,“ pokračuje náměstek Sobotka.

Audit by měla provést externí firma a měl by navázat nejen na kontroly v předchozích letech, ale i na audit z roku 2013. 

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215

Zadejte text