Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Cvikovský pediatrický den se opět sjela řada odborníků

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 28. 04. 2015 16:40
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Již 21. Cvikovský pediatrický den uspořádala koncem minulého týdne Léčebna respiračních nemocí ve Cvikově, příspěvková organizace Libereckého kraje.  Do přátelského prostředí maloměsta se na tradiční setkání odborníků sjela stovka lékařů a čtyřicítka zdravotních sester.

Program 21. Cvikovského pediatrického dne, který se uskutečnil v sále cvikovského Multifukčního kulturního centra Sever, nabídl opět řadu zajímavých přednášek. Neurochirurgové z Ústí nad Labem přítomným představili možnosti využití špičkové techniky  v oblasti operací mozku. Nevšední byla též přednáška o činnosti organizace Lékaři bez hranic se zacílením na Somálsko a její humanitární problémy. „V další části programu zkušení pediatři s dlouholetou praxí referovali o nemocech s minimálním výskytem. O nich se sice lékaři dozví z učebnic, ale v běžné praxi se vyskytují vzácně.  Přesto je nutné s nimi počítat, protože jejich důsledky mohou být mimořádně fatální. Z tohoto pohledu tak byla velmi zajímavá například přednáška o nekrotizujícím zánětu v prostoru mezi svaly,“ doplnil ředitel léčebny Rudolf Focke.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky