Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské výzvy pro podávání žádostí o dotaci v resortu zdravotnictví již běží

Mgr. Langer Jiří

  • 28. 01. 2015 17:13
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Žádosti o dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje v podprogramech č. 3.1 – Podpora ozdravných a rekondičních pobytů pro zdravotně/tělesně postižené a č. 3.2 – Podpora preventivních a léčebných projektů. Je možné podávat v době od 28. ledna 2015 do 27. února 2015. O vyhlášení Výzev v těchto podprogramech rozhodlo na svém zasedání dne 27. ledna 2015 Zastupitelstvo Libereckého kraje.

„Liberecký kraj se snaží pomocí těchto cílených dotací podporovat aktivity vedoucí ke zlepšování zdravotního stavu obyvatel, k podpoře zdravého životního stylu a ke zvýšení motivace k péči o vlastní zdraví,“ uvedl náměstek hejtmana Marek Pieter, pověřený řízením resortu zdravotnictví.

V obou podprogramech lze, stejně jako v předchozích letech, podat maximálně dvě žádosti o dotaci. Žadatelem o dotaci mohou být především neziskové organizace, dále pak obce, dobrovolné svazky obcí, příspěvkové organizace obcí a obchodní společnosti.

V podprogramu č. 3.1 - Podpora ozdravných a rekondičních pobytů pro zdravotně/tělesně postižené je předmětem dotace realizace ozdravného a rekondičního pobytu pro zdravotně postižené občany Libereckého kraje a maximální částka dotace, kterou lze žádat, je 70.000 Kč. 

V podprogramu č. 3.2 – Podpora preventivních a léčebných projektů jsou předmětem dotace primárně preventivní a léčebné projekty s poměrně širokým okruhem zásahu cílové skupiny (podrobně je to specifikováno ve Výzvě). Maximální částka dotace, kterou lze žádat v tomto podprogramu je 50.000 Kč.

Výzvy pro podávání žádostí a další povinné formuláře, vč. odkazu na aktuální verzi žádosti o dotaci pro rok 2015 jsou zveřejněny na webových stránkách odboru zdravotnictví Krajského úřadu Libereckého kraje: zdravotnictvi.kraj-lbc.cz/dotace/rok-2015.

Kontaktní osobou pro konzultace a podávání žádostí je Bc. Kateřina Požická (tel.: 485 226 378,  e-mail: katerina.pozicka@kraj-lbc.cz) odbor zdravotnictví Krajského úřadu Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky