Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj zajistil na další dva roky zubní pohotovost

16. 12. 2020

Lékařská večerní zubní pohotovost bude v Libereckém kraji fungovat i v příštích dvou letech. Rada kraje na svém úterním zasedání rozhodla o výběru nejvýhodnější nabídky. V dolním centru Liberce bude opět tuto službu provozovat společnost Liberecká dentální, s. r. o.

„Trápení s bolestmi zubů je velmi nepříjemné. Zpravidla nás přepadne ve chvílích, kdy není možné navštívit našeho zubaře. Proto je opravdu důležité zajistit pro občany fungující večerní víkendovou zubní pohotovost,“ uvedl Vladimír Richter, krajský radní pro resort zdravotnictví.Společnost Liberecká dentální se z dlouhodobého hlediska při poskytování svých služeb pacientům v Libereckém kraji osvědčila a věřím, že tomu bude tak i nadále.

Za dva roky Liberecký kraj zaplatí za poskytování služeb zubní pohotovosti 2.655.500 korun bez DPH; daň z přidané hodnoty se u zdravotních služeb neuplatňuje. Za hodinu služby to představuje 2.350 korun.

Zubní pohotovost slouží pacientům, u kterých vznikne náhlá bolest zubů anebo se jim zhorší stav v průběhu léčby. V případě, že v této nepříjemné situaci nemohou být ošetřeni svým registrujícím zubním lékařem, mohou využít zubní pohotovost o sobotách, nedělích a svátcích mezi šestou a desátou hodinou večerní. Ordinace Liberecké dentální sídlí v Paláci Dunaj na Soukenném náměstí v Liberci.

Při náhlé bolesti zubů mohou lidé využít také ošetření v Krajské nemocnici Liberec, kde pohotovostní služba funguje od 8 do 13 hodin v budově H – Oddělení následné péče v Jablonecké ulici.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz

Zadejte text