Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Interní příjem liberecké nemocnice se stěhuje do 4. patra

Mgr. Langer Jiří

  • 28. 01. 2015 16:49
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Interní příjem sloužící především pro pacienty s interními, kardiologickými a neurologickými obtížemi, které do nemocnice přiváží ve vážném a život ohrožujícím stavu především záchranná služba, se v budově B liberecké nemocnice od středy 28. ledna 2015 přestěhuje do 4. patra na lůžkovou stanici A.

„Důvodem je budování nového urgentního interního příjmu,“ vysvětlil přednosta centra interních oborů Krajské nemocnice v Liberci MUDr. Tomáš Klimovič. Provizorní interní příjem bude na lůžkové stanici A ve 4. patře po dobu zhruba dvou měsíců.

Vedení centra interních oborů proto apeluje na pacienty, kteří si mnohdy zaměňují péči akutního příjmu za služby praktických lékařů, aby v případě chronických a dlouhotrvajících potíží, jakými jsou například bolesti zad či viróza, využili služeb svého praktického lékaře, případně se zaregistrovali v ordinaci praktické lékařky KNL. Praktická lékařka MUDr. Jana Macková přijímá své nové  pacienty na Jablonecké ulici v prostorách lékařské služby první pomoci. „Interní příjem denně přijme až šest desítek pacientů, z nichž většina potřebuje naléhavou a akutní pomoc především od internistů, kardiologů nebo neurologů. Vyšetření a ošetření takových pacientů je časově náročné, a proto všem našim pacientům s běžnými onemocněními nabízíme rychlejší a dostupnou alternativu v ambulanci praktické lékařky,“ nastínil přednosta Klimovič.

Budování interního příjmu v prostorách přízemí v budově B potrvá zhruba do jara. Poté se zdravotníci dočkají novějšího a prostornějšího interního emergency, které bude odpovídat moderním trendům i standardům.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky