Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Českolipská nemocnice získá bezbariérové vstupy, ale nejprve na čas uzavře vchody do polikliniky a dětské nemocnice

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 04. 2014 13:30
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Pokračující stavební práce a rekonstrukce fasád brzy uzavře – vždy na dva týdny - frekventované vchody do budovy polikliniky a také do dětské nemocnice. Lidem zůstanou otevřené náhradní vstupy. Sanitky budou pro své klienty využívat jen hlavní vstup do budovy nemocnice. Stejně tak i ležící pacienti, nebo vozíčkáři mířící do dětské nemocnice.

Jako první přijde na řadu vstup z ochozu na jižní straně polikliniky, později prostor průjezdu mezi poliklinikou a monoblokem a následně i  vstup do budovy dětského oddělení. Vzhledem k výměně původních vstupních dveří, které mimo jiné zahrnují i vybourání starých a osazení nových konstrukcí budou vchody v níže uvedených termínech zcela uzavřené. Neprůchodné.

Zastaralé a nevyhovující vstupy nahradí moderní automatické posuvné dveře s elektrickým pohonem. Stavbaři vymění rovněž veškeré povrchy a podlahy u vstupů. Zřídí bezbariérové nájezdy a dostatečně široké vstupy pro vozíčkáře. Zdi získají zateplení a novou fasádu. Nevyhnutelnou skutečností je, že také tyto stavební práce při rekonstrukci Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa bude provázet zvýšená prašnost a hluk, ale i některá jiná krátkodobá omezení. Vedení nemocnice se veřejnosti omlouvá a děkuje za pochopení.

Budova „B“ poliklinika

Hlavní vchod do budovy polikliniky z ochozu na jižní straně (okolo lékárny) bude uzavřen v termínu od 14. dubna do 30. dubna 2014. Po tento čas bude poliklinika přístupná z průjezdu mezi poliklinikou a monoblokem nemocnice. Naopak, při uzavření tohoto vchodu z průjezdu na severní straně budovy polikliniky, který je plánován od 1. května do 4. června, budou lidé do polikliniky vcházet po ochozu na jižní straně.

Budova „C“ dětská nemocnice

Současný hlavní vchod do budovy dětské nemocnice z komunikace na severní straně bude uzavřen od 30. dubna do 4. června 2014. Po tuto dobu je vstup zabezpečen z ochozu na jihozápadní straně, u „dětské pohotovosti“.

Petr Pokorný, tiskový mluvčí

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.

Purkyňova 1849, 470 77 Česká Lípa

tel. 487 954 294, mobil: 739 500 436

E-mail: petr.pokorny@nemcl.cz

www. nemcl.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky