Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Registraci na čtvrtou očkovací dávku proti koronaviru spustí ministerstvo 15. srpna

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 20. 07. 2022 15:44
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Zájemci o očkování čtvrtou dávkou si budou moci od 15. srpna 2022 rezervovat termín. Ministerstvo zdravotnictví v ten den spustí možnost registrace v rámci celé České republiky. Už nyní je v Libereckém kraji možné dostat čtvrtou dávku v EUC Klinice v liberecké Klášterní ulici, a také po předchozí domluvě u praktických lékařů.  

„Stát spustí možnosti registrace v polovině srpna. Proto i liberecká krajská nemocnice může začít očkovat až od tohoto okamžiku. V tuto chvíli bez nutnosti registrace a rezervace termínu očkuje EUC Klinika v Klášterní ulici v Liberci. O druhou posilovací dávku si zájemce může také požádat svého praktika,“ uvedl radní pro resort zdravotnictví Vladimír Richter.

Kromě vyhovujícího zdravotního stavu zájemce o vakcínu je další podmínkou časový odstup minimálně čtyři měsíce od předchozího očkování.  

V EUC Klinice Liberec v Klášterní ulici je možné naočkovat se čtvrtou dávkou (tj. druhou posilovací) každý čtvrtek v čase od 15:30 do 19:00 hodin. Od 1. srpna bude tamtéž 4. dávka podávána zájemcům i každou středu od 8:00 do 12:00 hodin. V pátek v čase od 15:30 do 19:00 hodin klinika očkuje pouze první tři dávky (s registrací i bez registrace). Očkovací místo pracuje s vakcínami Pfizer, Moderna, Novavax.

Celorepublikový přehled všech očkovacích míst, včetně názvů podávaných vakcín, naleznete na https://ockoreport.uzis.cz/

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky