Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

První až třetí dávka očkování proti koronaviru je v kraji stále k dostání

03. 08. 2022

Ministerstvo zdravotnictví spouští registrační systém pro očkování čtvrtou dávkou (neboli druhou posilovací) 15. srpna. Dále se však v Libereckém kraji očkuje proti koronaviru i první až třetí dávkou. Vakcíny poskytují praktičtí lékaři i nemocnice.

„Přímo v Liberci je možné získat první až třetí dávku v Krajské nemocnici Liberec a v EUC Klinice Liberec v Klášterní ulici. Dále pak očkuje Masarykova městská nemocnice v Jilemnici a Nemocnice Jablonec nad Nisou. Vakcíny aplikují i někteří praktičtí lékaři po telefonické domluvě,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

Všechna zařízení v Libereckém kraji očkují vakcínou Comirnaty. Vakcíny SPIKEVAX a Nuvaxoid v tuto chvíli nabízí pouze EUC Klinika v Klášterní ulici. Praktičtí lékaři očkují Comirnaty, někteří pak i SPIKEVAX.

EUC Klinika funguje jako takzvaný walk in, je zde tedy možné nechat se naočkovat bez předchozí registrace. U ostatních zařízení je třeba nejprve projít registrací přes centrální rezervační systém. Tato klinika je také v současné chvíli jediná, která očkuje čtvrtou dávkou.

Celorepublikový přehled všech očkovacích míst, včetně názvů podávaných vakcín, naleznete na https://ockoreport.uzis.cz/.

Anna Vašková
odborný zaměstnanec oddělení tiskového a vnějších vztahů
anna.vaskova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226308
Mobil: 739541516