Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ministerstvo spustilo registraci na čtvrtou očkovací dávku proti koronaviru

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 15. 08. 2022 14:26
  • Sociální
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Zájemci o očkování čtvrtou dávkou (druhou posilovací) se mohou ode dneška 15. srpna 2022 registrovat přes centrální rezervační systém. Rezervovat termín je možné v lékařských zařízeních v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Frýdlantu, Jilemnici a Turnově.  

„Aby byla ochrana před koronavirem co nejúčinnější v podzimních měsících, kdy všeobecně přibývá respiračních onemocnění, doporučuji vakcinaci čtvrtou dávkou na přelomu srpna a září či během září. I nadále je nejdůležitější ochrana těch nejzranitelnějších. Proto zdůrazňuji, že kromě očkování stále platí základní hygienická pravidla – ruce, roušky, rozestupy,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

Kromě vyhovujícího zdravotního stavu zájemce o vakcínu je další podmínkou časový odstup minimálně čtyři měsíce od předchozího očkování. Stejně jako předchozí dávky i tato je dobrovolná. Česká vakcinologická společnost České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně doporučuje čtvrté očkování proti covidu lidem nad 60 let nebo pro osoby od 18 let s oslabenou imunitou, případně zdravotníky, kteří s takovými pacienty pracují. Vhodné je také pro klienty a pracovníky pobytových zařízení sociální péče.

Všechna výše uvedená lékařská zařízení v Libereckém kraji očkují čtvrtou dávku vakcínou Comirnaty. Nadále očkují i první až třetí dávkou.

Registrovat se zájemci mohou na stránkách Ministerstva zdravotnictví České republiky registrace.mzcr.cz.

Bez registrace je možné naočkovat se čtvrtou dávkou v EUC Klinice v Klášterní ulici, a to každou středu od 8 do 12 hodin a čtvrtek od 15.30 do 19. V tomto očkovacím místě jsou k dispozici vakcíny Comirnaty, Spikevax a Novavax.  

Veškeré aktuální informace spojené s dostupností očkovacích míst jsou k dispozici na webových stránkách ockoreport.uzis.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky