Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vozidla Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje na sněhu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 01. 2017 19:00
  • Sociální
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Dopravu v Libereckém kraji v posledních dnech komplikovaly přívaly sněhu a sněhové jazyky. Vozidla zdravotnické záchranné služby musela k pacientům vyjíždět za ztížených podmínek na komunikacích.

Díky vozidlům Mercedes - Benz a Toyota Hilux byly tyto výjezdy uskutečněny bez výraznějších obtíží, protože všechny vozy disponují pohonem 4x4. Ten se nyní osvědčil nejen v horských oblastech, ale díky nepříznivým podmínkám také ve městech. Další nespornou výhodou těchto vozidel je jejich vysoká světlost podvozku zvyšující bezpečnost při průjezdu náročným terénem.

Konkrétně 4. 1. 2017 řešila Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje celkem 170 výjezdů za 24 hodin. To je nárůst o 25%. Nejvíce případů bylo v době sněhové kalamity. I přesto se posádky vždy dostaly na místo zásahu bez větších problémů. Zde se beze sporu potvrdila velká profesionalita řidičů záchranné služby, kteří byli pro jízdu s vozidlem a jeho systémem proškoleni.

Systém vozidel je moderní a disponuje mnoha bezpečnostními prvky. Ty jsou pro bezpečný a včasný dojezd posádek zdravotnické záchranné služby na místo zásahu nepostradatelné.

TZ: Michael Georgiev - tiskový mluvčí, Zdravotnické záchranné  služby Libereckého kraje p.o. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky