Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Stodevadesát milionů od kraje pro českolipskou nemocnici

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 06. 2017 13:47
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Českolipská nemocnice letos dostane od Libereckého kraje celkem 70 milionů korun. Na rekonstrukci dialýzy a operačních sálů je jednorázově učeno 40 milionů korun. Dalších 30 milionů bude od kraje nemocnice dostávat pravidelně každý rok po dobu pěti let.  

Youtube video

Na svém včerejším zasedání rada kraje souhlasila s poskytnutím příplatku mimo základní kapitál Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, a. s., v celkové výši 40.000.000 Kč v roce 2017 na financování projektu rekonstrukce a modernizace dialýzy a operačních sálů. „Nyní upravujeme konkrétní smlouvu o poskytnutí příplatku, která bude kraji zaručovat třeba i systém kontrolního mechanismu jeho čerpání,“ upřesnil náměstek pro zdravotnictví Přemysl Sobotka. „Tuto formu financování jsme zvolili zejména proto, že umožňuje nemocnici odepisovat a tím vytvářet finance na další reprodukci,“ vysvětlil Sobotka.

Dalších 30 milionů, které českolipská nemocnice letos obdrží, vychází z rozhodnutí krajského zastupitelstva, které na svém jednání poslední květnový den odsouhlasilo záměr poskytnout nemocnici investiční podporu. V období 2017-2021 pošle Liberecký kraj ze svého rozpočtu Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, a. s. příplatek mimo základní kapitál v celkové výši 150.000.000 Kč na financování projektů směřujících k modernizaci objektů a vybavení nemocnice.

„Je mi jasné, že českolipská nemocnice potřebuje naši pomoc,“ řekl náměstek Přemysl Sobotka. Českolipská nemocnice se spolu s Krajskou nemocnicí Liberec, a. s. zřejmě v budoucnu stane silným tandemem v poskytování odborné a specializované lůžkové i ambulantní péče. „Rád bych, aby obě nemocnice vytvořily Superalianci, ve které půjde zejména o společný postup při nákupu materiálu, při jednání s pojišťovnami a podobně,“ uvažuje náměstek Přemysl Sobotka a doplnil: „V žádném případě se nemůže snížit úroveň v liberecké nemocnici. Superaliance předpokládá intenzivní spolupráci, ne konkurenci,“ uzavřel náměstek. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky