Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Spolu proti melanomu. ČPZP Vám zdarma vyšetří znaménka

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 05. 2016 14:34
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Přijďte si zdarma nechat zkontrolovat svá pigmentová znaménka v rámci akce Spolu proti melanomu, kterou v Liberci pořádá Česká průmyslová zdravotní pojišťovna ve spolupráci s odbornými lékaři. Akce se uskuteční v úterý 24. května od 12 do 17 hodin a ve středu 25. května od 8 do 15 hodin ve speciálním stanu na náměstí Dr. Edvarda Beneše. 

Kontrolovat mateřská znaménka budou čtyři lékaři z nemocničních zařízení i ambulantních praxí. Lidé dostanou odborná doporučení, jak pokožku správně chránit před sluncem a jak rozpoznat první příznaky změny znamének při samovyšetření. Připraven bude i doprovodný program pro děti, účast firem s nabídkou dermatologické péče, poskytnutí informací o zhoubných nádorech a prevenci proti nim.

Vyšetření budou probíhat ve stanu s potřebným soukromím. Podstoupit je mohou všichni zájemci, tedy i ti, kteří nejsou pojištěni u ČPZP. Cílem této veřejně prospěšné preventivní akce České průmyslové zdravotní pojišťovny je upozornit na nebezpečí zvyšujícího se výskytu melanomu a na nutnost prevence.

Akci pro širokou veřejnost připravila Česká průmyslová zdravotní pojišťovna. Vyšetření jsou zcela zdarma, konají se pod názvem Spolu proti melanomu v průběhu května ve městech České republiky.

Další informace o akci najdete na www.spoluprotimelanomu.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky