Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada schválila zakázku na stavební úpravy prostor, do kterých se přestěhuje záchranka v České Lípě

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 04. 2016 13:43
  • Rozvoj
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada kraje na svém včerejším zasedání rovněž schválila zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky na stavební úpravy části objektu v areálu českolipské nemocnice. Po dokončení se sem přestěhuje výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje (ZZS LK).

„Výjezdová základna ZZS LK v České Lípě působí od roku 2003 ve dvou objektech, tzv. Teskobarácích, jejichž konstrukce je obložena azbestocementovými deskami. Budovy jsou z hlediska energetického klasifikovány jako mimořádně nehospodárné. Vedení zdravotnické záchranné služby se proto s vedením nemocnice dohodlo o přestěhování do prostor bývalého autoprovozu, které nemocnice již nevyužívá,“ vysvětluje radní pro zdravotnictví Petr Tulpa.

Vedle rekonstrukce vlastní výjezdové základny dojde k rozšíření kapacit garážování (garážování 6 -8 aut podle typu vozidla) a vznikne možnost mytí vozidel ve vlastním mycím boxu při dodržení všech hygienických požadavků. Zrekonstruovaný objekt dále vytvoří prostory pro archivování dokumentace organizace.

„Přestěhování do nových prostor přinese záchranné službě především odstranění  hygienicky nevyhovujícího pracovního prostředí, vytvoření odpovídajícího zázemí a snížení energetické náročnosti provozu výjezdové základny,“ dodává radní Tulpa.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky