Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Českolipská nemocnice má zrekonstruované moderní oddělení pro dětské pacienty i novou páteřní komunikaci

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 09. 2016 17:22
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Nemocnice v České Lípě otevřela zrekonstruovaný pavilon Dětského oddělení. Jak uvedl ředitel nemocnice Ing. Jaroslav Kratochvíl, pavilon Dětského oddělení byl postaven na přelomu 70. a 80. let a původní vnitřní prostory již vzhledem ke svému stáří opravdu nevyhovovaly ani po stránce stavební, ani z hlediska nezbytného zázemí. Lékařská péče byla navíc ne zcela efektivně rozdělena do dvou podlaží. Náročná zde byla zejména logistika a také personální zajištění. Nová podoba oddělení bude zajištěna na jednom patře, oddělení se tak kompletně sestěhuje do 2. patra budovy Dětské polikliniky. To zajistí maximální péči a dohled nad malými pacienty.

Hlavní dispoziční změnou Dětského oddělení je vytvoření nové vstupní haly v prostoru před výtahy, dále došlo k přebudování veškerých lůžkových pokojů pro pacienty, vybudování nového sociálního zázemí nebo herny pro děti. Novou tvář dostalo také nezbytné provozní zázemí a základny pro lékaře a střední zdravotní personál. Potřebám současné moderní medicíny byla v neposlední řadě přizpůsobena také Jednotka intenzivní péče.

Náklady na rekonstrukci Dětského oddělení si vyžádaly celkem cca 6,7 mil. Kč. Víc než 70 % nákladů pokryly dotace Ministerstva pro místní rozvoj, návrh na jejich čerpání muselo schválit Ministerstvo zdravotnictví.  

Českolipská nemocnice je v čerpání dotací podle Ministerstva pro místní rozvoj úspěšná hlavně proto, že projekty, které předkládá, jsou dobře připraveny a zpracovány na vysoké úrovni. Letos vedení nemocnice předložilo několik projektů a všechny byly schváleny, což ředitel nemocnice považuje za velký úspěch: „Jsme hrdí, že se nám daří získat peníze na rozvoj nemocnice.  Díky tomu jsme dokončili i tuto rekonstrukci a právě moderní řešení celého oddělení nám umožní zvýšit kvalitu péče o malé pacienty a navíc ji poskytovat v příjemném a přátelském prostředí.“

Dalším úspěšným projektem byla rekonstrukce páteřní komunikace. Ta ve finální podobě zahrnovala zejména položení zcela nového povrchu, odstartovala přesně 1. srpna a trvala necelý měsíc. Silnice propojuje hlavní a zadní vjezd do areálu českolipské nemocnice a také jednosměrný výjezd. „Tato páteřní komunikace si nový povrch v každém případě zasloužila, je opravdu hojně využívána většinou našich pacientů i návštěv,“ komentoval rekonstrukci generální ředitel českolipské nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

Náklady na rekonstrukci komunikace byly vyčísleny na 1,6 mil. Kč, dotace Ministerstva zdravotnictví České republiky dosáhla téměř 70 %.

Slavnostní předání Dětského oddělení i otevření nové komunikace proběhlo za účasti vedení Libereckého kraje, ekonomického náměstka Marka Pietera a radního pro zdravotnictví Petra Tulpy, v pondělí 12. září.

Českolipská nemocnice potvrzuje své postavení významného zdravotnického zařízení Libereckého kraje. V letošním roce dokonce získala prestižní ocenění 100 nejlepších, udělované firmám, které dosahují pozoruhodných ekonomických výsledků a to je obzvlášť v oblasti zdravotnictví opravdu mimořádný úspěch. 

TZ/Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky